Top

UitvaartbrancheMisschien heeft u naar mij gezocht i.v.m. uitvaartwerkzaamheden. Wellicht kent u mij  
onder mijn meisjesnaam Loes Jeuken. Ik ben nog steeds werkzaam als uitvaartbegeleider (freelance).

Contactgegevens:
Mijn mobiele nummer is: 06-52 33 4729
U kunt ook mailen: loes@uitgeverijveerhuis.nl

Heeft u nu te maken met een overlijden en verwacht u 24 uur bereikbaarheid?  Tel: 024-8442552
Voor meer informatie:  Manuela Konings uitvaartbegeleiding
 
Columnist en media
Als columniste schrijf ik columns die aan de uitvaartbranche gerelateerd zijn. Steeds met een ander thema, soms inhoudelijk over het vak uitvaartverzorger, over de nabestaanden, emoties  of de uitvaart. Ik ben verbonden als columniste aan het Brancheblad Uitvaartzorg.
Daarnaast schrijf ik korte columns voor verschillende sites zoals: memori.nl, condoleanceregister.nl en ikrouwomjou.nl

Docent/ trainer bij Docendo
Ik ben docent voor de uitvaartgerichte vakken op de uitvaartacademie Docendo te Geldermalsen. Via deze opleiding worden studenten o.a. opgeleid tot uitvaartverzorger. Tevens vragen uitvaartorganisaties die een Keurmerk hebben (stichting Keurmerk Uitvaartzorg) om gediplomeerde medewerkers.  Daardoor volgen ook ervaren uitvaartbegeleiders deze opleiding.

Als trainer begeleid ik een ieder die overweegt te gaan werken in de uitvaartzorg tijdens de Oriëntatiedagen.  Met een praktijkgerichte voorbeelden over de diverse werkzaamheden en richtingen binnen de branche wordt er veel duidelijk. Deze dag biedt informatie over de mogelijkheden binnen de postmortale zorg (laatste verzorging), uitvaartbegeleider of een combinatie van beiden. Daarna kunnen deelnemers een weloverwogen keus maken voor een opleidingsrichting en weten zij of het vak inderdaad iets voor hen is.

Ik verzorg voor Docendo maatwerktrainingen op het gebied van communicatie met nabestaanden. Dit betreffen regelmatig zgn. 'In Company' trainingen. Deze hebben altijd een link met communiceren met nabestaanden. Voor beheerders en vakmannen op de begraafplaats (IPC Groenruimte)  en medewerkers bij het crematorium.

Lezingen , trainingen, informatieverstrekking:
Sinds 2003 ben ik actief als uitvaartverzorger. Naast de begeleiding van uitvaarten, heb ik vele lezingen, workshops en trainingen verzorgd gerelateerd aan alles wat er komt kijken rondom rouw en een overlijden.
Onder andere trainingen rondom de laatste verzorging en bijeenkomsten voor vrijwilligers in omgang met rouw en verlies. Tevens organiseerde ik samen met de Nederlandse Spoorwegen bijeenkomsten voor nabestaanden na een zelfdoding.

Bijdrage aan het lespakket voor kinderen: doodgewoon in de klas

Uitvaartzorg en voorbesprekingen:
Uitvaartbegeleider blijf je altijd... ook als een goede vriend een ‘slecht-nieuws-gesprek’ heeft gehad.
Na een voorgesprek waarbij we alles bespraken rondom een mogelijke uitvaart, zei zijn vrouw:
‘jij helpt mij tegen die tijd toch wel zelf hé?’
Op dat soort momenten weet ik altijd weer opnieuw waarom ik voor dit vak gekozen heb.