Top

Loes Rooijakkers-Jeuken docent & trainer

Docent/ trainer bij Docendo
Ik ben docent voor de uitvaartgerichte vakken op de uitvaartacademie Docendo te Geldermalsen. Via deze opleiding worden studenten o.a. opgeleid tot uitvaartverzorger. Tevens vragen uitvaartorganisaties die een Keurmerk hebben (stichting Keurmerk Uitvaartzorg) om gediplomeerde medewerkers.  Daardoor volgen ook ervaren uitvaartbegeleiders deze opleiding.
Zie pagina 14 van het blad Respect.

Als trainer begeleid ik een ieder die overweegt te gaan werken in de uitvaartzorg tijdens de Oriëntatiedagen.  Met een praktijkgerichte voorbeelden over de diverse werkzaamheden en richtingen binnen de branche wordt er veel duidelijk. Deze dag biedt informatie over de mogelijkheden binnen de postmortale zorg (laatste verzorging), uitvaartbegeleider of een combinatie van beiden. Daarna kunnen deelnemers een weloverwogen keus maken voor een opleidingsrichting en weten zij of het vak inderdaad iets voor hen is.

Ik verzorg voor Docendo maatwerktrainingen op het gebied van communicatie met nabestaanden. Dit betreffen regelmatig zgn. 'In Company' trainingen. Deze hebben altijd een link met communiceren met nabestaanden. Voor beheerders en vakmannen op de begraafplaats (IPC Groenruimte)  en medewerkers bij het crematorium.

Ook de financiële sector heeft te maken met nabestaanden. Banken, pensioendesk en verzekeraars; na een overlijden zijn klanten ineens ook nabestaanden. Dat is niet voor iedere medewerker makkelijk te hanteren.