Top

Loes Rooijakkers -Jeuken uitvaartbegeleider

In uw kracht blijven staan
Zelf afscheid nemen, het doen op uw eigen manier, dat is belangrijk als u met de dood te maken heeft. Ik denk en help graag mee op een manier waardoor u in uw kracht blijft staan.
Dat klinkt mooi en dat is het ook. Immers als u een bewuste keuze maakt die gebaseerd is op wat er kan dan is het altijd een goede keus.

De laatste verzorging
Voor veel mensen heeft het een meerwaarde om zelf te helpen. Niet voor iedereen. Duidelijke voorlichting wat er gaat gebeuren, haalt eventuele drempels vaak wel weg. Als er interesse is raakt u vertrouwd met  de laatste verzorging, of u daarbij nu wilt helpen of niet.

Opbaring
Dit kan thuis of op een andere plek waar u dat zou willen. Een uitvaartcentrum of als het is toegestaan in de zorginstelling. Er kan gebruik gemaakt worden van een koelsysteem of thanatopraxie. Ik heb ook een biologische methode als optie. Ik neem graag de mogelijkheden samen met u door.

Andere keuze-momenten
Natuurlijk zijn er meer besluiten te nemen. Is er een kist gewenst of juist niet? Wat voor opties zijn er met de opbaarplanken en wades?
Hoe moet de rouwkaart eruit zien? Gaat u deze ook online verspreiden?
De locatie, wat past er in uw situatie? Dat gaat verder dan alleen de optie van een aula van een crematorium, begraafplaats of kerk. 

In het algemeen
De wijze waarop een keuze tot stand is gekomen, is het belangrijkste. Net als bij reizen is naast de eindbestemming ook de weg ernaartoe van belang.

De dag van het afscheid, 'de uitvaart'
Ik doe nooit iets altijd, dus geen vaste inleidende teksten. Graag besteed ik tijd aan een passende tekst om de bijeenkomst te open en af te sluiten.
Daarbij kondig ik desgewenst de sprekers aan. Ook hier denk ik graag mee om een waardevolle invulling van het afscheid  te realiseren.  Een uitvaart waarbij tekst,muziek en beeld samen een mooi geheel vormen zodat de uitvaart 'klopt' voor iedereen.

Opleiding
Ik vind scholing in de uitvaartzorg belangrijk. U kunt maar eenmaal deze periode goed beleven.
Ik ben als docent uitvaartzorg nauw betrokken bij Docendo en ben daardoor steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de uitvaartbranche.