Top

Loes Rooijakkers-Jeuken voorbespreking bij leven

Laadje voor later
De voorbespreking


Stel dat u weet dat u doodgaat.... en dan niet ooit maar u heeft een slecht-nieuwsgesprek gehad. Wat dan? Ik zie een beeld voor mij van een vertrekkende trein die een aantal stations passeert totdat het eindstation in zicht is. Soms hebben mensen de neiging om te wachten om de dood bespreekbaar te maken tot het eindstation in zicht is. Ik geloof dat het emotioneel beter werkt om bij een van de eerste stations even te stoppen. Dan is er energie en hoop. Het blijft een heftige confrontatie maar dan zijn de contouren besproken. Je laat dan het station van de voorbespreking achter je en vervolgt rustig de reis, wetende dat het  als het zover is, uw naasten voorbereid zijn. Door mijn jarenlange ervaring met kankerpatiënten kan ik mij goed verhouden tot uw situatie. Autonomie tot aan het eind.
Dus bel of mail gerust: 06-52 33 47 29 loes@uitgeverijveerhuis.nl

Over het graf heen regeren of alleen regelen wat nodig is?
U kunt natuurlijk alles tot in de puntjes bespreken. Soms vinden mensen het fijn om zo nog regie te hebben in hun leven terwijl alles op z'n kop staat. Het kan ook zijn dat u maar een paar vragen heeft. Uitgangspunt is dat u met mij doorneemt wat er in uw geval belangrijk is om vooraf vast te leggen. Dat kunnen praktische zaken zijn en/of meer de inhoudelijke kant van het afscheid te zijner tijd.

Op lange termijn, u bent nu gezond
Het is niet raar als u gezond bent en helemaal niet aan doodgaan denkt, toch eens wat wensen door te spreken. Wie zich goed voorbereidt op de dood verstevigt vreemd genoeg zijn band met het leven.

Ik ga in elke situatie graag met u in gesprek om uw 'Laatje voor later' op orde te brengen. Ongeacht of later laat komt of zich te vroeg aandient.