Top

Na de uitvaart

Nazorg
Ik zie twee richtingen wat betreft nazorg in de periode na de uitvaart. Wat moet er geregeld worden op het zakelijke vlak? Wat moet er opgezegd worden en wat beter niet?  Moet u naar een notaris of is dat niet nodig? Om u daarbij te helpen krijgt u het boekje van Zorgen erna, zakelijke afwikkeling.
Uiteraard loods ik u graag door deze uitgave heen. Als u graag onderdelen (bijvoorbeeld belastingen) of liever alles zou willen uitbesteden dan heb ik daar een uitstekend netwerk voor waar u een beroep op kunt doen.

Emotioneel is het niet zo makkelijk met een paar woorden samen te vatten. Het is natuurlijk heel erg normaal dat u een (lange) tijd verdriet hebt. U krijgt een boekje Verlies daar heb ik aan meegeschreven. Wellicht zijn er specifieke omstandigheden waarbij ik u nog kan adviseren met boeken, websites of indien nodig (specialistische) hulp. Dit laatste kan weleens nodig zijn als er meerdere trauma's blijken te zijn die pijnlijk zichtbaar worden na een overlijden.

Soms is wat aandacht of even luisteren genoeg om op eigen kracht weer verder te kunnen. Anderen vinden het fijn om op internet gelijkgestemden te ontmoeten. Individuele coaching of in een groep uw verdriet delen? Wilt u onder begeleiding in uw omgeving praten over verlies? Ik kan u informeren over de verschillende mogelijkheden en mijn netwerk voor u inzetten.

Misschien spreekt het spel 'Alle sterren van de hemel' u wel aan. Dit kan ik desgewenst begeleiden. Ik heb verschillende materialen om de dood en verlies bespreekbaar te maken voor volwassenen en kinderen. Meer weten? kijkt u dan bij handpoppen & middelen.